RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В "Укравтодорі" пояснили причину раптової "втоми" моста в Харкові

Аварійне руйнування моста через залізницю на трасі М-18 в Харкові відбулося, за попередньою інформацією, через "динамічний удар перевантаженої фури".

Про це повідомили в Державному агентстві автомобільних доріг України ("Укравтодорі").

"За попередніми даними, руйнування сталося через істотне перевантаження однієї з фур, що пересувалися по мосту, в результаті чого відбувся зсув плити і руйнування конструкції. Зсув конструкції, за попередньою інформацією, міг викликати динамічний удар перевантаженої фури, про що свідчить чітко виражений гальмівний шлях в межах місця руйнування", - підкреслюють в прес-службі агентства.

В "Укравтодорі" відзначають, що згідно з експертизою Харківського автодорожнього інституту, проведеної в травні 2018 року, міст, (побудований в 1977 році) кваліфікувався як працездатний і до категорії аварійних не відносився.

За результатами обстеження буде прийнято рішення про відновлення або ділянки моста, або необхідності повної реконструкції мостової споруди.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео як в Києві з пішохідного моста з Поштової площі на Труханів острів впала частина бетонної конструкції.