RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Більше не свідок: стало відомо про важливе рішення Нідерландів по Цемаху

У Нідерландах обмінений в Росію свідок у справі МН17 Володимир Цемах був перекваліфікований на підозрюваного в скоєнні теракту.

Про це повідомила депутат Європарламенту від Нідерландів Каті Пірі, передає DW.

Вона заявила, що слідча група JIT і прокурор у справі опублікували лист про зміну ролі Цемаху в суді через дані, які з'явилися влітку. Також Пірі заявила, що разом з 40 іншими депутатами Європарламенту підписувала лист із закликом до президента України Володимира Зеленського не видавати Цемаха Росії.

Тепер, за її словами і Нідерланди і родичі загиблих у збитому МН17 отримали "болючий удар" від України.

"З міжнародної точки зору Україна має зобов'язання, що передбачають всебічне співробітництво в спробах знайти відповідальних за збитий літак MH17. І віддавши одного з підозрюваних Москві, Україна тим самим не стримала свою обіцянку ... Ми можемо попросити Росію надати його для допиту. Але ми не настільки наївні ... Боюся, що Цемах більше ніколи не з'явиться в суді в якості свідка", - вважає вона.

Як повідомляв "Апостроф", 7 вересня Нідерланди офіційно стали вимагати від Росії видачі Володимира Цемаха, обвинуваченого у справі про Boeing MH17, який був збитий на Донбасі в 2014 році. Слід зазначити, що в обмін на Цемаха і інших фігурантів справ про агресію РФ на Донбасі, Україна отримала Олега Сенцова, Павла Гриба, моряків, затриманих в Керченській протоці в листопаді 2018 року та інших політв'язнів.