RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Рада пішла на поступку "евробляхерам": результати голосування

Верховна рада України відклала введення штрафів за нерозмитнені автомобілі на іноземній реєстрації, так звані "евробляхі", ще на 3 місяці. Так, Рада схвалила за основу і в цілому законопроект президента Володимира Зеленського №1030.

Спочатку законопроект прийняли за основу 276-ма голосами. Але потім надійшла пропозиція голосувати документ в цілому. Пропозицію підтримали 284 депутатів ВР.

Так, в законопроекті "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відстрочення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України" передбачена відстрочка штрафів за нерозмитнені "евробляхі" ще на 90 днів, тобто збільшення пільгового періоду з 270 до 360 днів.

Разом з тим, згідно з текстом законопроекту, розмитнити свої автомобілі власники зможуть тільки по 100% ставками акцизного збору.

Законопроект був визначений главою держави як невідкладний.

Як повідомляв "Апостроф", з 22 серпня вступили в силу штрафні санкції для власників автомобілів на Єврономер. За цей період були оштрафовані 243 водія .