RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Як NASA готується до нової висадки людей на Місяць: з'явилося відео будівництва корабля

Американське космічне агентство NASA старанно працює над підготовкою своєї нової ракети і космічного корабля для місії Artemis 1, мета якої висадити людей на поверхню Місяця.

Відповідне відео опубліковано на YouTube.

Ця ракета, яка, як очікується, принесе астронавтів на Місяць, і вона також може відправити роботизований космічний корабель у віддалені пункти призначення в Сонячній системі, такі як супутник Юпітера Європа.

Технічні фахівці лабораторії зібрали такі деталі, як космічний корабель екіпажу "Оріон", система запуску при збої і різні адаптери. Показано, що деякі апаратні засоби переміщуються по об'єктах Космічного центру ім. Кеннеді у Флориді, наприклад, бак з рідким киснем, який допоможе заправити одну із ступенів. Інші частини показані в дії, такі як тестовий запуск двигунів RS-25, які піднімуть базову щабель SLS з землі.

Artemis 1 планується запустити в середині 2020 року, використовуючи систему Space Launch System для запуску космічного корабля Orion в космос. Без екіпажу Оріон облетить навколо Місяця і розгорне кілька невеликих супутників, перш ніж повернутися в атмосферу Землі. Перша місія з екіпажем очікується не раніше 2022 року, а перша посадка на Місяць запланована на 2024 рік.

Як повідомляв "Апостроф", раніше NASA опублікувало панорамні фото висадки людини на Місяць.