RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Рада звільнила всіх членів ЦВК: як голосували депутати

У п'ятницю, 13 вересня Верховна Рада прийняла рішення звільнити всіх членів Центральної виборчої комісії, за проект постанови №2127 проголосував 341 депутат.

Про це повідомляється на сайті українського парламенту.

За вказане рішення проголосували фракції "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Батьківщина", більшість позафракційних нардепів і депутатське об'єднання "За майбутнє". Проти розпуску ЦВК голосували "Європейська солідарність" і фракція "Голос".

Представник президента в парламенті Руслан Стефанчук перед голосуванням заявив, що рішення було прийнято "за вмотивованим поданням президента". Профільний комітет підтримав проект глави держави.

Представник "Європейської солідарності" Артур Герасимов заявив, що ЦВК вибирають на 7 років і попередній склад був затверджений міжнародними партнерами. Також він зазначив, що представників комісії не запросили перед голосуванням і не заслухали їх звіт.

"Завжди, коли робиться така політична розправа, запрошуються члени ЦВК", - зазначив він.

Депутат від "Голосу" Сергій Рахманін також підкреслив, що слід було б запросити і заслухати главу ЦВК.

Представник "Батьківщини" Олена Шкрум заявила, що новий законопроект про реформу формування ЦВК готується до розгляду в Раді.

Як повідомляв "Апостроф", 11 вересня на засіданні комітету Верховної Ради підтримали подання президента Володимира Зеленського і найближчим часом планується звільнення членів ЦВК.