RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

"Укрлендфармінг" розраховує на хороший урожай ріпаку, незважаючи на посуху

Засуха скоригувала плани ряду компаній, які зупинили посів олійної культури – ріпаку - і заміщають її яровими. Однак найбільший український агрохолдинг "Укрлендфармінг" (Ukrlandfarming) українського бізнесмена Олега Бахматюка розраховує на хороший урожай завдяки ранньому посіву культури.

За даними проекту"Посівна онлайн 2019/20" сайту latifundist.com, українським аграріям залишилося посіяти близько 20% озимого ріпаку. Культура в останні роки заслужила звання найбільш рентабельної олійної. Тож не дивно, що аграрії поступово розширювали свої площі під ріпак - у 2019 році посівні площі під озимий ріпак становили 1,29 млн га, тобто 128% до показника попереднього року.

Однак не всі агровиробники планують пересіювати посіви ріпаку. Володимир Фантух, заступник генерального директора з питань інновацій і розвитку агробізнесу "Укрлендфармінг", повідомив, що агрохолдинг розраховує на хороший урожай завдяки своєчасному посіву культури.

"У цьому році у нас закладено 42 тис. га під озимий ріпак. У структурі його площа практично не змінилася в порівнянні з минулим роком (41 тис. га). Ми рано відсіялися, почали посівну кампанію ще 14 липня. У багатьох регіонах в грунті була волога, тому не відтягували посів. За 10-20% маємо рвані сходи. Але в основній масі задоволені, як йде вегетація ріпаку", - заявив Володимир Фантух.

"Укрлендфармінг" - один з найбільших українських агропромислових холдингів. Група компаній Олега Бахматюка займається вирощуванням зернових і олійних культур, насіння, виробництвом яєць і яєчних продуктів (Avangardco IPL), тваринництвом, виробництвом м'яса і молока. Агрохолдинг управляє одним з найбільших в Україні земельних банків загальною площею понад 500 тис. га.