RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Китаї дитина з України наклала на себе руки через знущання: подробиці трагедії і фото

6 вересня в Китаї громадянин України, 13-річний хлопчик з україно-китайської сім'ї, вистрибнув з вікна своєї квартири на 13 поверсі через знущання з боку вчителя.

Про це повідомляється в листі матері хлопчика, який опублікував блогер Володимир Бойко.

Іван Лю проживав з батьками в Шанхаї. Як зазначає Олена Артеменко (так звуть матір хлопчика), перед смертельним стрибком він написав на руці ієрогліфами "Жертва шанхайської освіти". За її словами, педагог зі школи, в якій навчався Іван, учитель Чжан, систематично знущався і принижував як її сина, так і інших дітей. Зокрема, за рік до смерті Івана, інша дівчинка з паралельного класу вистрибнула з шкільного вікна через неодноразові приниження.

Однак місцева поліція, незважаючи на всі старання родичів Івана, відмовляється розслідувати справу.

"Усі матеріали стосовно справи у батьків є, але в поліції Шанхаю їх не приймають. Мати 6 вересня 2019 г. зателефонувала до українського консульства, 7 написала офіційне звернення по допомогу. Влада Китая відповіла на ноту української сторони, що буде проведено розслідування. Але вже 12 вересня у Бюро громадської безпеки у відділі для іноземців родичам померлого намагалися дати документи про те, що ніякого розслідування не буде. Влада обіцяла розслідувати справу, проте в цей же час готувала відповідь про те, що нічиєї провини в загибелі Івана Лю немає. Поліція Шанхая не хоче відкривати справу, свідоцтво про смерть батькам видають лише за умови, що вони відмовляються від претензій до представників системи освіти", - йдеться в листі матері загиблого хлопчика.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в селі Багачівка, Миколаївській області, 11-річна дитина виявила на горищі власного будинку батьків, які повісилися.