RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Михайлів день 2019: традиції, прикмети і що заборонено робити цього дня

19 вересня весь православний світ згадує Михайлове диво - свято на честь славного і головного серед ангелів Архистратига Михаїла.

З храмом, побудованим у Фрігії на честь Архістратига Михайла пов'язані два дива. Перше - зцілення німої дівчинки, дочки одного з жителів Лаодикії. До батька прийшов архангел Михайло і вказав на джерело, з якого треба було напоїти його дочку, щоб зцілитися. Дівчинка випила води з джерела і заговорила. Батько в подяку за це диво побудував храм.

Друге диво - порятунок храму в IV столітті, коли язичники захотіли знищити святе місце. Для цього вони об'єднали дві гірські річки і направили їхнє русло на храм. Дізнавшись про те, що відбувається, благочестивий християнин Архип, що служив впродовж 60 років в храмі паламарем, почав молитися Господу. На його молитви з'явився Архістратиг Михаїл. Від удару його жезла в горі відкрилася широка ущелина, в яку пішли води річок. Завдяки цьому храм був врятований, а перелякані язичники втекли.

Традиції 19 вересня

Працювати на Михайла не можна - Бог покарає, але заборона більше відноситься до польових робіт. Невідкладні домашні справи, такі як догляд за маленькими дітьми й годування рідних не враховується.

Ввечері слід спільно накривали стіл і влаштовували народні гуляння. Також цей день вважається дуже вдалим для примирення. Якщо ви з кимось перебуваєте у сварці, то саме зараз час зробити крок назустріч і забути старі образи.

Вдалий день і для ворожінь. З давніх-давен дівчата гуртом пекли святковий пиріг іу якому запікали кільце. Кому з дівчат це кільце попадеться, та й вийде першою заміж.

Прикмети на 19 вересня

Якщо погода тепла, то осінь буде довгою.

На Михайлов день в ліс по чорниці ходити не можна - можна самого чорта зустріти.

На Михайла голову мити не можна, інакше весь розум змиєш.

Дорогі покупки, зроблені в цей день, радості не принесуть.

Бажання, загадане сьогодні, скоро виповниться.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві відбулося відсвяткували День Незалежності: ексклюзивні фото.