RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Росія намагалася запустити в Україні мережу шпигунів: що відомо

Представники спецслужб РФ намагалися завербувати жительку Хмельницької області, коли та перетинала лінію розмежування на Донбасі, повертаючись від родичів.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Представники ФСБ в пункті пропуску "Станиця Луганська" затримали жінку без пояснення причин. При цьому, як наголошується, вони через погрози і шантаж спробували схилити українку до негласної співпраці. Від неї вимагали збирати інформацію, зокрема, про розміщення військових об'єктів в регіоні.

По поверненню додому жінка звернулася в СБУ і дала докладні свідчення про всі обставини свого вербування і поставлених завдань.

Як відзначили в Службі безпеки, згідно зі ст. 111 Кримінального кодексу України державна зрада карається позбавленням волі на строк до п'ятнадцяти років. Однак, з огляду на те, що громадянка України не виконала злочинного завдання іноземних спецслужб і добровільно заявила правоохоронцям про свій зв'язок з ними та отримане завдання, суд задовольнив клопотання органів слідства і звільнив її від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Україні викрили підполковника Національної гвардії, який, маючи російське громадянство, збирав інформацію по виконанню бойових завдань підрозділами в зоні ООС.