RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ідея абсурдна: у Кабміні зробили несподівану заяву про "Гіперлуп"

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про абсурдність проекту Hyperloop в Дніпрі, яким займався екс-міністр Володимир Омелян.

Про це повідомляє дніпровське видання "Наше місто".

"Ідея, м'яко кажучи, абсурдна. І якщо ми хочемо про щось таке мріяти, то вже простіше винайти технологію телепортації. Це однозначно і швидше, і простіше. І нові дистанції так можна організовувати. У нашому випадку, на жаль, гіперлупа не буде", - сказав Криклій.

Відзначимо, попередній міністр відомства Володимир Омелян заявляв, що в 2019 році в Дніпрі може початися будівництво тестового майданчика Hyperloop. За словами нинішнього глави відомства, він Омеляна "поважає і не ображає". Але ніхто з них при цьому "не згадує про Гіперлуп".

Hyperloop - розроблена в компанії Ілона Маска транспортна система, що складається із сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 км/ч.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", пасажири поїзда Маріуполь - Львів висловили невдоволення обслуговуванням вагонів, а зокрема поскаржилися на нестерпну спеку.