RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Регуляторна політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

НАБУ звинувачує екс-главу Центргаза у величезній розтраті: в суді розкрили схему

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду справу про розтрату 8,6 млн грн дочірнього підприємства "Центргаз", що входить до складу ВАТ "Кіровоградгаз" (51% акцій належать НАК "Нафтогаз України").

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"19 вересня 2019 року обвинувальний акт стосовно колишнього керівника підприємства прокурори САП направили до Вищої антикорупційного суд для розгляду по суті", - повідомляє НАБУ.

Обвинуваченому інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Слідство встановило, що екс-керівник напередодні звільнення від займаної посади, влітку 2017 року уклав договір на закупівлю 1,3 млн куб. м газу в 9,035 млн грн у комерційної компанії на обтяжливих для "Центргаза" умовах.

За цим договором "Центргаз" повинен був здійснити повну передоплату чи інакше продавець звільнявся від поставки, а ДП зобов'язувалося сплатити штраф у розмірі 100% вартості газу.

Будучи обізнаним з цими умовами, екс-глава "Центргаза" розпорядився перерахувати постачальнику газу лише частина суми в розмірі 8,6 млн грн. Тим самим скоїв розтрату коштів підприємства, адже газ на таких умовах "Центргаз" не отримав.

Як повідомляв "Апостроф", Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відкрило три провадження стосовно голови Національного банку України Якова Смолія.