RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У США висловилися з приводу переговорів з Росією по Донбасу

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що виконання Мінських угод по врегулюванню конфлікту на Донбасі не принесе політичного збитку Україні.

Про це він розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону на телеканалі "НАШ".

"Мінські угоди, в першу чергу, визначають, що Україна відновить контроль над визнаним світом кордоном з Росією і що територія буде повернена під її суверенітет. Це критично важливо: коли Мінські угоди будуть реалізовані, територія буде повернута Україні", - зазначив Волкер.

За його словами, для цього необхідно забезпечення безпеки, виведення важкого озброєння, припинення вогню, розформування незаконних збройних формувань, виведення російських збройних сил. Волкер підкреслив, що якщо Росія погодиться на вищезазначене, створить умови в сфері безпеки, то і в України з'являються деякі зобов'язання: місцеві вибори, особливий статус для території, амністія.

"Все це може бути досягнуто без будь-якого політичного збитку для України, у вигляді тимчасового особливого статусу. Я не вірю, що Мінські угоди означають здачу територій або чимось загрожують Україні. Насправді це єдине з існуючих рішень, при якому Росія визнаватиме, що мова йде про територію України. За допомогою цих угод ми зможемо почати на ній відновлення суверенітету України", - заявив дипломат.

Волкер вважає, що проблема не в угодах, а в "прийнятті Росією відповідальності за їх виконання".

"Росія підписала Мінські угоди, в результаті чого у неї є зобов'язання. Але вона не виконує їх. Якби було інакше, якби у неї було бажання їх виконувати, ми б побачили досить швидкий прогрес в цьому напрямку", - резюмував спецпредставник США.

Нагадаємо, докладніше про реалізацію Мінських угод читайте в матеріалі "Апострофа": Вибори в ОРДЛО: чому Росії доведеться поступитися, але в результаті - виграти .