RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Тихому океані спалахнула пожежа на російському судні з сотнями людей: опубліковано відео

Біля узбережжя південнокурильського острова Шикотан загорівся консервний цех на плавучому заводі "Петро Житников"

Про це повідомляє інформаційне агентство "Інтерфакс".

Осередок пожежі локалізовано в крабовому цеху, де горить упаковка з гофрокартону. Ніхто не постраждав.

Пізніше агентству в морському рятувальному підцентрі "Південно-Сахалінськ" повідомили, що екіпаж плавбази "Петро Житников" евакуюють на суда у морі, що знаходяться поруч. Там відзначили, що життям членів екіпажу нічого не загрожує.

"Туди відправлені два рятувальних судна. У Південно-Сахалінську готуються до вильоту два вертольоти, вони вилетять, як дозволить погода", - сказав співрозмовник агентства.

За словами джерела, капітан запросив евакуацію 419 членів екіпажу, хоча судно герметично. При цьому в прес-службі МНС Росії агентству розповіли, що евакуація проводиться незважаючи на те, що "за попередньою інформацією, екіпаж впорався з вогнем". Сили МНС не залучаються, зазначили у відомстві.

У свою чергу, в прес-службі Росморрічфлота уточнили, що на цей момент майже половина екіпажу плавбази евакуйована на інші судна.

"Проводиться евакуація. Порядку 105 осіб взяло на борт судна "Всеволод Сибірцев", ще сто чоловік - інше судно", - сказали в прес-службі.


Пізніше стало відомо, що з плавучого заводу "Петро Житников" на інші судна евакуйовані 250 чоловік.

"В даний час з плавбази знято в межах 250 осіб. Евакуація буде тривати не менш ніж годину-дві", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, поруч знаходяться шість суден, які беруть участь в евакуації. Вони доставляють людей на плавбази "Всеволод Сибірцев".

"Далі судновласник буде приймати рішення, куди їх відправляти", - сказали в МСПЦ. Там не виключили, що якщо пожежу погасять, то людей повернуть на плавбазу "Петро Житников", яка потім на буксирі або своїм ходом відправиться до Находки Приморського краю.

Відзначається, що носова надбудова плавбази знеструмлена, але в іншій частині судна світло є, електростанція працює.

Також співрозмовник агентства додав, що протиаварійна партія плавбази продовжує боротися з пожежею, і "протипожежних засобів на судні вистачає".

У МСПЦ підкреслили, що погода в районі події погана. Туди попрямували три рятувальних судна, прибуття першого з них очікується через сім годин. Ще два судна підійдуть орієнтовно через 10 і 20 годин відповідно.

Інформація про загиблих і постраждалих не надходила.

Відзначають, що "Петро Житников" - один з двох найбільших в світі плавзаводів. Власником плавбази є "Дальморепродукт".

Як повідомляв "Апостроф" 8 вересня в аеропорту Шереметьєво під Москвою сталася надзвичайна пригода з літаком.