RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Союзники Путіна в Сирії перейшли в наступ назустріч військам Туреччини

Збройні сили уряду президента Сирії, Башара Асада, перейшли в наступ на територію, підконтрольну курдському ополченню, "для захисту від військ Туреччини".

Про це йдеться в заяві, поширеній сирійським держагентством SANA.

Як зазначається, сирійська армія збирається увійти в Манбідж і інші міста північної Сирії. Також, згідно із заявою, війська Асада "протистоятимуть наступаючим турецьким силам" в районах міст Рас-ель-Айн (Сереканіє) і Тель Абьяд, де в останні дні йшли інтенсивні бої між турецькими військами і ополченням курдів.

На даний момент невідомо, чи погоджений наступ урядових військ з курдським ополченням, однак, за даними лівійського телеканалу Al Mayadeen, армія Асада просувається через блокпости ополчення без опору.

У свою чергу, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Сирійська національна армія (союзники Стамбула, які беруть участь в операції проти курдського ополчення) незабаром розпочне операцію на околиці міста Манбідж, куди, за деякими даними, вже увійшли війська Асада .

За даними Telegram каналу "Ressentiment", на авіабазі Хмеймім військові літаки Росії, яка підтримує уряд Башара Асада, приведені в повну бойову готовність.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент США Дональд Трамп повідомив про підготовку "потужних санкцій" проти Туреччини через військової операції в Сирії проти курдського ополчення.