RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

РПЦ пригрозила друзям України і зробила випад проти Варфоломія

У Російській православній церкві розривають спілкування з ієрархами Елладської православної церкви (ЕПЦ), які визнають Православну церкву України.

Про це заявив у четвер, 17 жовтня, голова Синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

Свою заяву він зробив після позачергового засідання Священного синоду Російської православної церкви (РПЦ), яке відбулося в Москві в Даниловому ставропігійному чоловічому монастирі.

"Припиняємо молитовне і євхаристійне спілкування з тими архієреями Елладської церкви, які вступили або вступлять в таке спілкування з представниками українських неканонічних розкольницьких угруповань", - цитую слова Легойди російські ЗМІ.

Крім того, РПЦ не буде благословляти відвідування паломниками монастирів та інших святих місць, що знаходяться під управлінням тих, хто визнає "неканонічні структури України". "Відповідна інформація буде широко поширена серед паломницьких і туристичних організацій країн, що становлять канонічну територію нашої церкви", - пригрозив голова Синодального відділу.

РПЦ також уповноважила патріарха Кирила припинити згадувати в богослужінні предстоятеля ЕПЦ архієпископа Афінського і всієї Еллади Ієроніма II в разі, якщо він вступить в молитовне спілкування з представниками ПЦУ.

Відповідальність за цей розрив з Елладською православною церквою в РПЦ поклали виключно на Патріарха Константинопольського Варфоломія.

"Якщо український розкол буде дійсно визнаний Елладською православною церквою або її предстоятелем ... повнота відповідальності за цей поділ ляже насамперед на Патріарха Константинопольського Варфоломія і на ті зовнішні політичні сили, в інтересах яких був "легалізований" український розкол", - сказав журналістам Володимир Легойда.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Грецька церква підписала документ з пропозицією до Собору визнати автокефалію Церкви України.