RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Суд заарештував Гладковського із заставою в 10 мільйонів

Вищий антикорупційний суд взяв під варту Олега Гладковського, колишнього заступника секретаря РНБО, терміном на 60 днів.

Рішення було прийнято під час засідання 19 жовтня. Його оголосив слідчий суддя Тимур Хамзін.

За рішенням судді, Гладковського заарештували до 15 грудня включно. У нього є можливість вийти під заставу в сумі понад 10 млн гривень.

"Відмовити захиснику в задоволенні скарги. Клопотання детективів НАБУ і представництва САП про обрання запобіжного заходу щодо утримання під вартою задовольнити частково. Обрати підозрюваному Олегу Гладковському запобіжний захід утримання під вартою строком на 60 діб до 15 грудня включно. Визначити заставу в розмірі 5530 розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 10 млн 623 тисячі грн", - сказав суддя.

Нагадаємо, Гладковського підозрюють в двох злочинах: недекларуванні дорогої покупки - портрета "Обличчя війни" і лобіюванні закупівель санітарних машин для Міноборони у компанії, що належить Свинарчуку - корпорації "Богдан".

Як повідомляв "Апостроф", українці бурхливо відреагували на затримання колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського під час виїзду за межі України в четвер, 17 жовтня.