RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Щось пішло не так: стало відомо про серйозну НП на військових навчаннях в Росії

17 жовтня під час військових навчань "Грім-2019" в Росії, фінальним етапом яких керував президент РФ Володимир Путін, сталася нештатна ситуація.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Ведомости".

Атомний підводний крейсер К-44 "Рязань", що входить до складу 25-ї дивізії підводних човнів Тихоокеанського флоту, здійснив лише один пуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) Р-29Р по полігону "Чижа". Відзначають, що на брифінгу було анонсовано про два пуски. Друга Р-29Р не вийшла з шахтної пускової установки, і субмарина повернулася в пункт постійного базування з невідстріляною ракетою.

Пуски Р-29Р під час навчань були необхідні для продовження їх ресурсу, який і без того фактично вичерпаний, говорить людина, близька до Головного штабу ВМФ.

Позаштатна ситуація могла статися через відмову деяких систем підводного човна, через які проходить команда про пуск, вважає один із співрозмовників видання. Точні причини належить з'ясувати спеціальній комісії з представників командування Тихоокеанського флоту, Головного штабу ВМФ та оборонної промисловості.

"Рязань" є останньою субмариною, що знаходиться на бойовому чергуванні: всі її попередники або вже утилізовані, або чекають на утилізацію. На момент прийняття на озброєння в 1977 році Р-29Р зробила революцію в бойовому ракетобудуванні: це була перша в світі МБР морського базування, що оснащується головною частиною з індивідуальним наведенням бойових блоків.

Як повідомляв "Апостроф", російський десантник з Псковської дивізії ВДВ загинув під час військових навчань.