RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Влада Києва зробили важливу заяву про ситуацію із забрудненням повітря

У Київській міській державній адміністрації запевняють, що в повітрі столиці немає масштабного перевищення концентрації шкідливих речовин.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника управління з питань цивільного захисту КМДА Олександр Савченко.

За словами чиновника, пелена, яка вранці покриває місто - це не смог, а звичайний туман, який не розвіюється через відсутність протягів.

"Це так звана температурна інверсія, коли вдень повітря прогрівається, а вночі - холодне повітря. Це звичайний туман", - стверджує Олександр Савченко.

У КМДА вважають дану ситуацію стандартною для цієї пори року, коли туман густішає. Появу неприємного запаху пояснюють тим, що люди продовжують спалювати листя, хоча це заборонено, і підпалами трави навколо Києва.

"У соцмережах поширюють інформацію, що в повітрі перевищено рівень CO (монооксид вуглецю) в десятки, сотні разів. За інформацією центральної фізичної обсерваторії, станом на 17 жовтня на точках спостереження в Києві перевищень CO не було, крім проспекту Перемоги - там було на 3,5%. Значних перевищень в Києві немає ", - зазначив Олександр Савченко і додав, що в порівнянні з кінцем серпня повітря в Києві став навіть чистіше.

Як повідомляв "Апостроф", раніше була опублікована карта, на якій найвищий показник забруднення повітря зафіксовано в українській столиці - місті Києві.