RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Влада Києва зробили важливу заяву про ситуацію із забрудненням повітря

У Київській міській державній адміністрації запевняють, що в повітрі столиці немає масштабного перевищення концентрації шкідливих речовин.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника управління з питань цивільного захисту КМДА Олександр Савченко.

За словами чиновника, пелена, яка вранці покриває місто - це не смог, а звичайний туман, який не розвіюється через відсутність протягів.

"Це так звана температурна інверсія, коли вдень повітря прогрівається, а вночі - холодне повітря. Це звичайний туман", - стверджує Олександр Савченко.

У КМДА вважають дану ситуацію стандартною для цієї пори року, коли туман густішає. Появу неприємного запаху пояснюють тим, що люди продовжують спалювати листя, хоча це заборонено, і підпалами трави навколо Києва.

"У соцмережах поширюють інформацію, що в повітрі перевищено рівень CO (монооксид вуглецю) в десятки, сотні разів. За інформацією центральної фізичної обсерваторії, станом на 17 жовтня на точках спостереження в Києві перевищень CO не було, крім проспекту Перемоги - там було на 3,5%. Значних перевищень в Києві немає ", - зазначив Олександр Савченко і додав, що в порівнянні з кінцем серпня повітря в Києві став навіть чистіше.

Як повідомляв "Апостроф", раніше була опублікована карта, на якій найвищий показник забруднення повітря зафіксовано в українській столиці - місті Києві.