RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Зеленський взяв участь в інтронізації нового імператора Японії: повне відео

Президент Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська взяли участь в інтронізації японського імператора Нарухіто.

Про це повідомляють на офіційній сторінці Офісу президента в Facebook.

Відзначають, що в Токіо (Японія) з'їхалося понад 2000 гостей з більш ніж 180 країн. З новим імператором в Японії почалася нова ера "рейву", що можна перекласти як "хороша гармонія".

Нарухіто зійде на 6,5-метровий трон. У тронному залі біля хризантемового трону зібралися члени імператорської родини, під стінами палацу товпляться піддані.

Новий імператор Японії Нарухіто вже повідомив богині Сонця про своє сходження на престол. На виконання стародавніх ритуалів він увійшов в святилище верховного синтоїстського божества. Перед ним пронесли меч, який богиня Сонця подарувала першому імператору, позаду - імператорську яшму магатама.

Остання інтронізація японського імператора відбулася 30 років тому, перед нею - більше 90 років тому. Володимир Зеленський став першим українським президентом, запрошеним на церемонію.

Тим часом у мережі з'явилося відео, як, виконуючи стародавні ритуали, Нарухіто увійшов у святилище верховного синтоїстського божества.

Як повідомляв "Апостроф", користувачі Instagram і фоловерів Олени Зеленської активно обговорюють візит президента України з дружиною в Японію. А точніше - вишукане вбрання першої леді, яка на цей раз віддала перевагу суворому чорному кольору.