RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Арешт нардепа Дубневича: справа отримала несподіваний поворот

За арештованого за рішенням суду нардепа Ярослава Дубневича внесли заставу в розмірі 100 млн гривень.

Про це в коментарі " УП " повідомив адвокат політика Олексій Шевчук.

"Ярослава Дубневича не мали права вчора затримувати, бо за нього до моменту оголошення рішення суду внесли заставу. Ярослав Дубневич ще вчора виконав рішення суду.

Вчора серйозний злочин скоїли співробітники НАБУ. Тому що, коли в суді їм показали платіжки про внесений заставу, вони взяли людини і повезли в СІЗО. У рішенні суду немає жодного пункту про те, що співробітникам НАБУ дозволено етапувати Дубневича. Також в рішенні немає ні слова про Лук'янівське СІЗО. Вчора вчинили злочин троє співробітників НАБУ і хтось із офісу президента або інших коридорів влади, хто дав вказівку терміново його затримати при повній відсутності ризиків", - заявив адвокат.

При цьому він підкреслив, що заставу вносили 6 і 7 листопада кілька людей. Внесена сума на 10 млн гривень більше, ніж визначила увечері 7 листопада апеляційна палата.

Адвокат додав, що в Шевченківський суд вже подано заяву про незаконне затримання нардепа. Приблизно 11-12 листопада буде готове звернення до ЄСПЛ про те, що Дубневича незаконно затримали при наявності діючого запобіжного заходу - застави.

Шевчук заявив, що не знає про місце ув'язнення нардепа, бо в рішеннях суду не вказано куди і хто його повинен етапувати. За прогнозом адвоката, Дубневич може перебувати в Лук'янівському СІЗО.

Нагадаємо, вчора ввечері Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визначила для Дубневича запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави 90 мільйонів гривень.

Як повідомляв "Апостроф", 31 жовтня Верховна Рада зняла з Ярослава Дубневича недоторканність і дала дозвіл на арешт. Політика підозрюють у розкраданні понад 93 мільйонів гривень на схемі з закупівель в "Укрзалізниці".