RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Польщі образилися на Netflix через серіал про українця

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький звернувся з листом до керівництва компанії Netflix з вимогою виправити показану в документальному серіалі про українця Івана Дем'янюка карту Польщі з нацистськими концентраційними таборами.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Я написав лист главі Netflix Ріду Гастінгсу про історичні неточності в кіновиробництві на цій платформі. Можливо, для їх творців це несуттєві помилки, але вони дуже шкідливі для Польщі, і наше завдання - рішуче відповісти", - повідомив польський прем'єр в Facebook.

Моравецький заявив, що "деякі матеріали, доступні на платформі Netlix, неточні в тій мірі, що "вони прикривають факти і відбілюють реальних винуватців злочинів".

Зокрема, увагу польської влади привернув документальний серіал "Диявол по сусідству", який розповідає історію вихідця з УРСР Івана Дем'янюка, охоронця концтабору Треблінка. На думку Моравецького, карта, на якій показані німецькі концентраційні табори, нібито спотворює історичну ситуацію і передбачає, що Польща несе відповідальність за створення і управління таборами і вчинені в них злочини.

"Моя країна в той час навіть не існувала як незалежна держава, і в цих таборах були вбиті мільйони поляків. З цієї причини цей елемент серії являє собою не що інше, як переписування історії", - написав польський прем'єр-міністр.

"Я вважаю, що ця жахлива помилка була допущена ненавмисно. І я сподіваюся, що ви зможете виправити її якомога швидше, змінивши карту або поінформувавши передплатників про помилку іншим способом", - підкреслив Моравецький.

Як повідомляв "Апостроф", рік тому в Польщі було розпочато розслідування щодо українських розробників через комп'ютерну гру "Ціна свободи" про нацистський концентраційний табір.