RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Причетний Шойгу: у справі про катастрофу МН17 на Донбасі стався новий поворот

Об'єднана слідча група (ОСГ) з розслідування причин катастрофи рейсу МН17 заявила про причетність російських ФСБ і Міноборони до краху Boeing-777 на Донбасі.

Як йдеться у зверненні до свідків на сайті поліції Нідерландів, висновки про цьому були зроблені в ході прослуховування ряду телефонних розмов.

Слідчі вважають, що російські офіційні особи до катастрофи кожен день контактували по телефону з сепаратистами на Донбасі з адміністративних, фінансових та військових питань.

"Інтенсивність контактів між сторонами збільшилася в першій половині липня 2014 року. Члени керівництва ДНР і їхні контактні особи в Російській Федерації зідзвонювалися майже щодня. Вони спілкувалися з лідерами в Москві, біля кордону з Україною і в Криму. Зв'язок, в основному, мав місце через безпечні телефони, надані російською Службою безпеки", - йдеться в повідомленні.

У матеріалах згадуються імена глави Міноборони РФ Сергія Шойгу і директора ФСБ Олександра Бортнікова.

"ОСГ шукає свідків, які можуть поділитися інформацією про тих осіб, які контролювали керівництво ДНР в Донецьку і віддали наказ про розгортання ЗРК "БУК", - йдеться у зверненні слідчої групи.

Нагадаємо, що в результаті аварії літака загинуло 298 осіб.

Ситуацію вже прокоментував активіст Назар Приходько.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Українську базу "Миротворець" внесено ряд іноземних громадян, які намагалися вплинути на розслідування справи про збитий Boeing рейсу MH-17 на Донбасі.