RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Лукашенко жорстко вилаявся через пропозиції Росії щодо інтеграції

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Росія щороку ставить республіці нові умови, натякаючи на інтеграцію країн.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Коли ти вступаєш в якесь об'єднання, то ти розраховуєш що з кожним місяцем, роком не буде гірше, ніж до цього. Що відбувається у нас (з Росією - ред.). Нам кожен рік підсовують нові умови, і ми постійно в економіці щось втрачаємо, втрачаємо і втрачаємо", - сказав Лукашенко.

Також президент Білорусі поставив під сумнів союз країни з Росією.

"Вибачте, на хр*на потрібен тоді такий союз", - підкреслив він.

Лукашенко зазначив, що Мінськ не підпише інтеграційні документи з Москвою, якщо це буде загрожувати суверенітету республіки.

"Жоден документ не буде мною підписаний, якщо він буде суперечити Конституції і фундаментальним принципам життя нашого суспільства. А найголовніший принцип - суверенітет і незалежність", - зазначив президент Білорусі.

Він також підкреслив, що республіка не створює з Росією військовий альянс.

"Тільки не пишіть, що ми тут створюємо з Росією якийсь альянс, щоб висунути танки проти вас (проти Заходу - ред.). Ніколи цього не буде", - сказав він, звертаючись до польського журналіста.

Як повідомляв "Апостроф", 6 жовтня в столиці Білорусі, Мінську, пройшла акція під назвою "Мітинг за незалежність" проти можливої інтеграції з Росією.