RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Головний український дипломат порівняв американців зі стурбованими "хохлами" росіянами

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, який нещодавно пояснив, як будуть проходити вибори в ОРДЛО, відзначився цікавою заявою про американців.

Її він озвучив під час брифінгу у вівторок, 19 листопада.

"Читаючи стрічку і дивлячись американські ЗМІ, здається, що більш цікавої теми, ніж Україна, у США взагалі не існує. До цього ми постійно турбувалися... ви знаєте, є такий мем у Росії "як там у хохлів" – тобто все, що відбувається кожен день, про що вони говорять – це те, що відбувається в Україні. Можна було б задовольнитися тим, що в цих двох державах без України не проходить жодного дня, але насправді ми б хотіли зайнятися тим, що відбувається вдома", - сказав він, додавши, що тема України для американців є найбільш актуальною.

Також Пристайко пояснив, чому Україні необхідна підтримка західних партнерів, щоб громадянам "жилося комфортно і безпечно".

"Нам потрібна підтримка наших партнерів. Те, чим завжди пишалася Україна, – це підтримка з обох боків у Конгресі. Цю підтримку ми хотіли б зберегти. Повірте, зараз, коли ми маємо з допомогою німецьких і французьких колег розібратися з війною на сході України, нам точно не треба починати бути залученими до будь-якої проблеми на іншій частині світу", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Пристайко розповів, чим можна буде замінити Мінські угоди в разі їх фіаско для врегулювання військового конфлікту на Донбасі.