RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

З'явилося відео затримання "українського шпигуна" в Росії і подробиці про нього

Російські силовики затримали в місті Аксай Ростовської області російського військовослужбовця, підозрюваного в шпигунстві на користь України.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на повідомлення Центру громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ.

"За наявними даними, вказаний військовослужбовець, виконуючи завдання головного управління розвідки Міноборони України, цілеспрямовано збирав секретні відомості військового характеру щодо збройних сил Росії, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави", - йдеться в повідомленні.

Чоловіка звинувачують у державній зраді. На кадрах запису, опублікованому ФСБ видно, що силовики заходять в будинок і надягають наручники на лежачого на підлозі чоловіка. Потім мигцем показано обличчя затриманого, його ноутбук і мобільний телефон.

Місцеві ЗМІ пишуть, що затриманий - це 28-річний старший лейтенант, який служить зв'язківцем в 175-й Лунінецького-Пінській бригаді управління Південного Військового округу. Але офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Львовом контррозвідка затримала місцевого жителя, який отримував завдання від представника російських спецслужб.