RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Аварія з літаком в Одесі призвела до масових затримок рейсів: свіжі фото і деталі

В аеропорту Одеси сталася затримка рейсів через аварійну посадку літака Turkish Airlines 21 листопада.

Про це повідомляє видання "Думська".

Фахівці відзначили, що виною НП стала погодна ситуація. Через сильний вітер турецькі льотчики не змогли посадити літак з першої спроби і пішли на друге коло, після чого десять хвилин "стояли" в зоні очікування. Потім вони повторили спробу, яка призвела до пошкодження передньої стійки шасі.

За попередніми даними інцидент стався так: борт TC-JGZ заходив на посадку з штатно-випущеною механізацією крила. Після торкання смуги основними стійками він ще був керований, але в цей момент стався різкий порив вітру, і його потягнуло трохи вліво. При торканні смуги передньою стійкою вона не витримала бічне навантаження і підломилися. Передня частина стала повільно опускатися і торкнулася смуги між 2 і 3 РД (ближче до третьої). У такому положенні (передом вниз) літак протягнувся по бетону близько 300 метрів, збив кілька бічних ліхтарів освітлювальної системи і зупинився між 3 і 4 РД. Носова частина виявилася лежачою на грунті, але основна частина літака все ж залишилася на смузі.

Пілоти екстрено висадили пасажирів за допомогою надувних трапів. Ніхто, на щастя, не постраждав. Це одна з ймовірних причин виникнення аварійної ситуації, істину повинна встановити компетентна комісія.

Відзначають, що турецька Boeing737 досі перебуває на злітно-посадковій смузі - технічні служби очікують прибуття обладнання авіакомпанії Turkish Airlines з Туреччини. Це пов'язано стем, що у аеропорту немає спеціального обладнання, яке везуть з Туреччини, щоб прибрати повітряне судно зі смуги. Його вже доставив борт Airbus A321 в аеропорт Херсона. Тепер його перевозять до Одеси. Прибуття очікується близько 15 години. Кажуть, що літак вдасться підняти і перемістити на стоянку за кілька годин.

У зв'язку з ситуацією, що склалася, інші рейси затримують на виліт і приліт. Відзначають, що аеропорт закритий для польотів до 18 годин.

Як повідомляв "Апостроф", двигун літака Boeing 777 авіакомпанії Philippine Airlines загорівся після зльоту, через що авіалайнер був змушений повернутися в аеропорт Лос-Анджелеса.