RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Чистки в "Слузі народу" і закон про ДБР: онлайн-трансляція засідання Ради

У вівторок, 3 грудня, Верховна Рада України почала пленарне засідання, в ході якого зокрема будуть підняті питання закону про ДБР і митницю.

Онлайн відео трансляція засідання доступна в YouTube

14:05 У Верховній Раді ухвалили законопроєкт, яким врегулювали пересування осіб, що рухаються в кріслах колісних (візках).

Згідно з новим законом особи, що рухаються в кріслах колісних, мають право:

  • рухатися по тротуарах, пішохідних або велосипедних доріжках зі швидкістю пішохода. При цьому вони повинні виконувати вимоги, що стосуються пішоходів.
  • їздити по краю проїзної частини дороги, вулиці чи по узбіччю. Але вони повинні пересуватися в напрямку руху машин по правій крайній смузі. Їм дозволяється поворот наліво і розворот на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку і без трамвайної колії посередині. Під час руху вони повинні виконувати вимоги, що стосуються велосипедистів.

12:31 Верховна Рада проголосувала в другому читанні за законопроект про роботу Державного бюро розслідувань. За прийняття законопроекту в цілому проголосували 250 народних депутатів. Проти були 9 нардепів, а втрималися - 113. Так, все керівництво Госбюро, включаючи його нинішнього главу Романа Трубу, має піти у відставку.

10:35 Голова Верховної Ради Дмитро Разумков оголосив про виключення народних депутатів Антона Полякова, Анни Скороход та Романа Іванісова з фракції "Слуги народу".

10:15 Колишній керівник Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович приніс присягу народного депутата.

"Клянуся на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут українського народу. Присягаю додержуватися Конституції України та законів України, виконувати свої обов'язки в інтересах усіх співвітчизників", - сказав він.

Пізніше глава парламенту Дмитро Разумков оголосив про входження нардепа до фракції "Європейська солідарність".

У другому читанні депутати розглянуть проект закону про внесення змін до Закону України "Про Державне бюро розслідувань" щодо вдосконалення діяльності Державного бюро розслідувань.

Також буде обговорюватися законопроект про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо удосконалення структури управління в сфері державної митної та податкової політики.

Крім того, нардепи 3 грудня на засіданні проголосують за проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою приведення у відповідність до Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України".

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада визначилася з першими планами на грудень. На майбутньому пленарному тижні народні депутати планують розглянути питання перезапуску Державного бюро розслідувань, скасування депутатської недоторканності та прийняття нового виборчого кодексу.