RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У дружини відомого українського гумориста знайшли бізнес в Криму: спливли резонансні деталі

Дружина головного редактора популярного в Україні гумористичного шоу "Ліга сміху" Андрія Чивуріна Лариса порушує європейські і українські санкції, займаючись бізнесом в анексованому Росією Криму.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Настоящее время".

Відомо, що Лариса контролює більшу частку в будівельно-девелоперській компанії "ТММ" і залишається її фінансовим директором. Через декілька офшорних компаній вона володіє готелем в окупованому РФ Криму. Через те, що в цій схемі також бере участь британський філія найбільшого в світі депозитарного американського банку Bank of New York Mellon, кримський бізнес Чивуріної може порушувати і американські санкції.

Володіння Лариси - це ялтинський пансіонат "Севастополь", на вході в який розвивається російський прапор. У пансіонаті є відкритий басейн і тренажерний зал, з частини номерів відкривається чудовий краєвид на Чорне море. За словами колишніх постояльців, ремонт в готелі не робили довгі роки. Ніч в дворівневому номері для трьох осіб на літній сезон в середньому обійдеться в 10 000 рублів ($156), а ніч на двох в середньому в 6000 рублів ($94).

За даними журналістського розслідування, незважаючи на те, що формально "ТММ" продала пансіонат російському ТОВ, бенефіціарами через європейські компанії залишаються все ті ж люди. Проект європейських санкцій заборонив ще в 2014 році компаніям з ЄС відкривати новий бізнес та інвестувати в туристичну галузь в анексованому Криму.

Чивуріна прокоментувала, що і кіпрські компанії, і пансіонат на півострові належать їй і партнеру, але категорично відкинула, що вони ведуть діяльність в Криму. За її словами, їм довелося відкрити ТОВ "Пансіонат Севастополь" вже після анексії, щоб зберегти своє нерухоме майно.

Українська компанія "ТММ" - велике підприємство по будівництву нерухомості преміум-класу і в меншій мірі - промислового будівництва, торгівлі обладнанням з вироблення електроенергії та машинобудуванні. Статутний капітал "ТММ" оцінюється приблизно в 29 млн доларів. Компанія неодноразово ставала лауреатом різних премій, в тому числі національної бізнес-нагороди "Вибір України" в 2018 році.

У 2015 році податкова інспекція пред'являла "ТММ" звинувачення в махінаціях через некоректно проведених транзакцій. Тоді кілька сотень співробітників на чолі з Толмачовим організували пікет біля будівлі української Державної фіскальної служби. Ще одну структурну організацію "ТММ" в 2018 році визнали банкрутом.

Сьогодні на головному сайті компанії немає жодного запису про пансіонаті "Севастополь", але згадується проект "ТММ-Ялта" - фотографія будівлі повністю відповідає зовнішньому вигляду будівлі пансіонату. Його компанія відреставрувала в 2002 році і володіла з ліцензією на ведення готельного бізнесу до 2015 року. До покупки цей комплекс називався "Санаторій "Севастополь". На деяких туристичних форумах і агентствах ялтинський пансіонат досі записаний як "ТММ Ялта".

Нагадаємо, раніше Андрій Чавурін розповідав про анексію Криму.

"Після анексії Криму я туди ні разу не їздив. Чесно кажучи, мені некомфортно навіть думати про таку поїздку. Не впевнений, що спокійно витримаю велика кількість триколорів. А ось Крим минулого пов'язаний тільки зі світлими спогадами", - говорив гуморист.

Майже 17 років він пропрацював редактором російського КВН на "Першому каналі", але після анексії Криму в 2014 році розірвав контракт з російським телебаченням.

Зі своєю дружиною Ларисою Чивуріною прожив більше 30 років. За розповідями гумориста, завдяки її роботі фінансовим директором у великій будівельній компанії сім'я могла протриматися на плаву, коли захоплення КВН не приносило особливих грошей.

Як повідомляв "Апостроф", на окрузі №14 (Вінницька область) перемогу на виборах здобула кандидат від президентської партії "Слуга народу" Ірина Борзова, яка є дочкою продюсера "Ліга сміху", а також володіє активами в окупованому Криму.