RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Розбудили доньку и сусідів: чиновниця НБУ розповіла про нічну провокацію під її будинком

Вночі і рано вранці у вівторок, 3 грудня, група невідомих з гучномовцем влаштувала провокацію під будинком першого заступника голови Нацбанку України Катерини Рожкової, вони розбудили сусідів і доньку чиновниці.

Про це сама вона розповіла в Facebook.

За словами Рожкової, провокатори втікли, коли на місце була викликана поліція.

"Група невідомих людей біля мого дому з гучномовцем та плакатами розбудили та перелякали доньку та сусідів, поливаючи мене та колег із НБУ брудом. Після того, як я викликала поліцію, вони пішли, залишивши плакати з образами біля мого дому", - зазначила вона.

Також чиновниця Нацбанку розповіла про напад тих же активістів на будинок родини керівника регулятору Смолія. За її словами, журналісти каналу "1+1" також приймали участь у провокаціях.

"Вчора у селищі під Києвом, де живе голова НБУ Яків Смолій розпочалась акція протесту тих же людей, що і стоять біля стін НБУ з гучномовцями, акустичною системою, плакатами та навіть військовою палаткою. До того ж увечері в Києві до під’їзду будинку, де проживає донька Смолія з родиною, намагалася потрапити знімальна група "1+1", - додала Рожкова.

Перший заступник голови НБУ зазначила, що таким чином "деякі олігархи" намагаються залякати та встановити контроль над державним регулятором.

"До тиску на колектив НБУ додалось особисте переслідування окремих посадовців НБУ та їх родин. Мені прикро, що своїми сумнівними діями вони створюють дискомфорт нашим родинам та сусідам. Але спроби нас залякати рекетирськими методами 90-х років не пройдуть. Ми будемо звертатися до правоохоронних органів. Ми будемо закликати міжнародну, медійну та експертну спільноту підтримати НБУ у цей нелегкий час", - зазначила вона.