RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Вчені розгадали головну таємницю зародження життя на Землі

Американські геологи прийшли до висновку, що "Велика киснева подія", яка змінила атмосферу планети Земля 2,5 млрд років тому, сталася через тектонічні процеси.

Про це повідомляється на сайті Phys.org.

Так, вчені з університету Райса в США досліджували передумови катастрофи, яка призвела до зародження життя на планеті, і відзначили, що фотосинтезуючі ціанобактерії не могли спровокувати такий викид кисню в атмосферу, як вважається згідно біологічної теорії Кисневої катастрофи. Відзначається, що цей тип бактерій з'явився на землі за 500 млн років до "події".

У той же час ними були виявлені сліди різкого збільшення тектонічної активності перед катастрофою. Внаслідок цього на Землі з'явилася велика кількість активних вулканів, які виділяли вуглекислий газ. Вуглець за допомогою опадів потрапляв в океани і там стався "бум" в розмноженні бактерій. Вони в свою чергу і сприяли зростанню співвідношення кисню в атмосфері.

Як повідомляв "Апостроф", раніше дослідники знайшли на Землі місце з унікальними природними умовами, в яких не можуть вижити ніякі живі істоти.