RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Готові змінити Конституцію: у Зеленського зробили гучну заяву щодо переговорів у Парижі

У команди президента України є готовність провести конституційну реформу за підсумками саміту в "нормандському форматі".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Європейська правда".

Команда президента обіцяє обмежити зміни в Конституції питаннями децентралізації, в тому числі щодо ОРДЛО. За словами помічника президента України Андрія Єрмака, ця вимога буде виконана, оскільки передбачена мінськими домовленостями.

"Україна готова виконати положення "мінських домовленостей", яке передбачає проведення конституційної реформи в частині децентралізації. Ні про яку федералізацію мова не йде", - заявив він.

Єрмак пояснив, що зміни Конституції, про які йде мова, будуть стосуватися передачі частини повноважень на місця, але будуть також визначені положення, що стосуються ОРДЛО.

"Окремі райони Донецької і Луганської області можуть отримати додаткові повноваження. Але це ніколи не буде означати, що це буде федералізація чи якась автономія", - сказав помічник президента.

Єрмак також висловив упевненість, що це не буде нести загрози цілісності України.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з главою РФ Володимиром Путіним не повинен піднімати тему Криму і газу, адже основне питання - війна на Донбасі.