RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Доведеться будувати стіну: у Зеленського зробили несподівану заяву щодо Донбасу

У разі провалу переговорів у "нормандському форматі" українська влада розглядає проект будівництва стіни уздовж лінії зіткнення на Донбасі.

Про це повідомив помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак під час виступу в Лондоні, передає Reuters.

Він підкреслив, що такий план буде реалізований, якщо Росія не покаже прагнення врегулювати ситуацію на Донбасі і діяти згідно з Мінськими угодами.

"Президент їде в Париж з чіткою позицією. Україна зробить все від нас залежне для того, щоб домогтися припинення війни і настання миру дипломатичним шляхом. Але у нас є план Б. Якщо ми не побачимо готовності з боку Росії йти до мирного процесу, до виконання Мінських домовленостей, з чітко визначеним терміном, то будемо тоді не в фігуральному плані будувати стіну і жити далі", - сказав помічник українського президента.

Також він зазначив, що Україна може перейняти досвід Ізраїлю та знаходитися в стані постійного, але замороженого конфлікту з Росією і її гібридними силами на Донбасі. Єрмак додав, що на саміті Нормандської четвірки обговорюватимуть питання припинення вогню і обміну полоненими.

"Будемо відчувати, що мільйони в багатьох країнах чекають завершення війни в Україні ... Останні кілька тижнів ми проводимо консультації з партнерами, тому можу запевнити, що у нас є узгоджена позиція і повна підтримка ... Ми не зупинимося, поки кожен українець не повернеться додому", - повідомив Єрмак.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Володимир Зеленський провів нараду РНБО в рамках підготовки до зустрічі в "нормандському форматі", там обговорили сценарії реінтеграції окупованих територій Донбасу.