RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

ПЦУ зробила несподіваний сюрприз для Філарета: оприлюднено рішення Синоду

У четвер, 5 грудня, на засіданні Священного Синоду Православної Церкви України було прийнято рішення завершити процедуру ліквідації релігійної організації "Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату" та реорганізувати її в місію.

Про це повідомив заступник голови управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій Зоря в Facebook.

Він зазначив, що такий крок пов'язаний із забезпеченням гідних умов життя і діяльності патріарха Філарета.

"З метою забезпечення гідного становища Почесного Патріарха Філарета після завершення процедури ліквідації релігійної організації "Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату" та враховуючи позицію Почесного Патріарха Філарета - створити релігійну організацію в складі Православної Церкви України в формі місії", - написав священнослужитель.

Внаслідок цього рішення патріарх Філарет зможе довічно проживати і використовувати для своєї діяльності комплекс будинків за адресою Київ, вулиця Пушкінська, 36. Також він отримає довічне матеріальне забезпечення за рахунок добровільних пожертвувань.

"Неодноразово поширювані думки, нібито Православна Церква України "бажає викинути Патріарха Філарета на вулицю" - не відповідають дійсності і безпідставно провокують непорозуміння серед віруючих та громадськості", - зауважив Євстратій Зоря.

Як повідомляв "Апостроф", раніше патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор ІІ направив листа голові ПЦУ Митрополита Епіфанію, яким висловив підтримку церкви.