RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Потрібен суд Лінча: мережі розгнівало вбивство через українську мову волонтера на Донбасі

Рішення суду про домашній арешт для Миколи Барабаша, якого звинувачують у побитті до смерті українського волонтера Артема Мірошниченка, викликало бурю обурення в мережі.

Коментатори в соцмережах обговорюють як саме рішення суду, так і поведінку підсудного і його захисника.

"Покидьок, що вбивав людину , студент педучилища, в суді забажав перекладача з української на російську, а державний адвокат заявила, що вона не розуміє української і лепетала перед суддею про необхідність закритого засідання з обрання запобіжного заходу , тому що у покидька ранімая душа", - написала голова обласної організації ВО "Свобода" Марія Чашка на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У мережі також опубліковано скрін останнього поста Артема Мірошниченка, присвяченого українській мові.

Користувачі соцмереж поширили фото підозрюваного в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть волонтера.

"Покидьки звуть Микола Барабаш. Він нібито знаходиться під домашнім арештом. Але може гуляти і по вулицях. Майбутній учитель до речі", - уточнюють в мережі.

Як повідомляв "Апостроф", поліція змінила звинувачення 16-річному жителю Бахмута (Донецька область) Миколі Барабашу, який 29 листопада жорстоко побив волонтера і активіста Артема Мірошниченка