RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Археологи знайшли в Китаї загадковий ембріон, якому 600 мільйонів років: опубліковано фото

На території сучасного Китаю були виявлені останки раніше невідомого науці стародавнього багатоклітинного організму, який розвивався як ембріон.

Про це повідомляє Sci-news.

Міжнародна група дослідників з Великобританії, Китаю і Швейцарії за допомогою рентгенівської мікротомографії реконструювали викопні останки організму, що жив 609 мільйонів років на території Китаю. Організм отримав назву Кавеасфера (Caveasphaera). Його діаметр - близько півміліметра.

Вчені виявили скам'янілості на різних стадіях розвитку, під час якого Caveasphaera "сортувала" свої клітини так само, як сучасні тварини, зокрема, деякі морські зірки і корали.

Невідомо, чи розвинулися древні "ембріони" в більш складні організми. Можливо, більш дорослі Caveasphaera просто не збереглися до наших днів у вигляді скам'янілих останків.

Скам'янілості Caveasphaera можуть свідчити про те, що твариноподібний ембріональний розвиток сформувався задовго до того, як з'явилися найдавніші тварини.

Як повідомляв "Апостроф", на північному заході Туреччини місцеві археологи виявили невідому раніше пірамідальну структуру.