RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Зеленський провів закрите засідання РНБО: прийнято важливе рішення, відео

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) в суботу, 7 грудня, провела закриту нараду, на якій вдалося визначитися з головною стратегією для зустрічі в "нормандському форматі", яка відбудеться в Парижі в понеділок, 9 грудня.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов.

"Сьогодні на засіданні РНБО було прийнято один із сценаріїв, який буде втілюватися в життя в якості основного", - сказав він і зазначив, що президент Володимир Зеленський їде в Париж "озброєним інформацією" від українських спецслужб і є підстави для оптимізму. - Всі органи центральної влади, всі наші Збройні сили, всі наші спеціалізовані органи - всі готові до будь-якого сценарію".

Крім того, він додав, що на засіданні обговорювалися ще два питання: розвиток територіальної оборони, а також кібербезпека.

"Сьогодні рішенням Ради нацбезпеки і оборони було призначено першого заступника голови РНБО генерал-полковника Коваля відповідальним за це питання (щодо територіальної оборони - ред.). До 31 грудня він повинен закінчити процедурні питання створення територіальної оборони України, куди буде залучено всі бажаючі приймати в цьому участь, це можуть бути і наші добровольці, і ті хлопці, які вже побували на фронті і ті, хто вже повернулися до суспільного життя - всім знайдеться місце в цьому проекті", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Зеленський зробив сильну заяву про Україну в контексті майбутньої зустрічі в "нормандському форматі" в Парижі.