RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Україна досягла важливої домовленості з МВФ: з'явилися подробиці

Президент України Володимир Зеленський обговорив умови нової програми співпраці з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіною Георгієвою.

Про це повідомляють на офіційному сайті гаранта.

Глава держави провів телефонну розмову і розповів про реформи, які впроваджуються зараз в Україні. Керівниця МВФ високо оцінила економічні досягнення нової влади і прогрес у впровадженні реформ урядом під керівництвом прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

"Наша розмова з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою була дуже конструктивною. Радий, що ми знайшли повне розуміння і наш турборежим отримав високу оцінку з боку МВФ. Вдячний парламенту, уряду і всій нашій команді за невтомну роботу заради України. Нова програма співпраці з Міжнародним валютним фондом має на меті прискорити економічне зростання, активно викорінити корупцію і підвищити добробут кожного українця", - зазначив Володимир Зеленський.

За його словами, уряд не влаштовують поточні темпи економічного зростання, і тому для прискорення зростання економіки України спільно з міжнародними партнерами продовжує реформи, щоб наздоганяти сусідні країни за рівнем економічного розвитку і добробуту.

"Я високо оцінила надзвичайний прогрес, який президент Зеленський і його уряд досягли за останні кілька місяців в просуванні реформ і продовження обґрунтованої економічної політики. Я запевнила президента в готовності МВФ підтримати політичний план влади для макроекономічної стабільності і підвищення економіки на рівень вищого, стійкого і всеосяжного зростання, в тому числі - з новою підтримкою МВФ. Співробітники МВФ досягли згоди з владою щодо політики підтримки нової трирічної домовленості у розмірі чотирьох мільярдів спеціальних прав запозичення (SDR) в рамках розширеного фонду МВФ", - підкреслила Крісталіна Георгієва.

Як повідомляв "Апостроф", експерти вважають, що на валютну ситуацію в Україні можуть вплинути три чинники.