RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

США готують новий транш військової допомоги для України: що відомо

Міністерство оборони США має намір надати новий транш військової допомоги Україні, про що 8 грудня заявив глава Пентагону Марк Еспер.

За його словами, транш буде переданий Україні найближчим часом, а його сума складе близько 250 мільйонів доларів.

"Міністерство оборони США підтримало це в минулий раз, і я думаю, наступного разу підтримає теж. Але ми завжди повинні провести перевірку. Ми завжди стежимо за тим, як ці кошти використовують, і вирішує чи Україна питання корупції", - сказав міністр.

При цьому він переконаний, що така допомога ніяк не вплине на процес імпічменту президента США Дональда Трампа.

Еспер зазначив, що з боку Міноборони США не було затримки допомоги для України. Також він назвав три речі, через які Пентагон вирішив надати допомогу Україні.

"Перше: наскільки це важливо для України в плані їхньої здатності протистояти росіянам. Друге: чи достатньо Україна вирішує питання корупції. І третє: наші союзники в регіоні також надають підтримку безпеки України. Відповідь на всі три питання була "так", і ми підтримали надання такої допомоги", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", в США зробили гучну заяву про військову допомогу Україні після скандалу з "нестачею", при тому, що раніше американський президент Дональд Трамп заявив, що заблокував військову допомогу для України через високий рівень корупції.