RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Росії знову затримали шамана, який обіцяв скинути Путіна: відео

В Якутії (Російська Федерація) співробітники Федеральної служби безпеки (ФСБ) затримали шамана Олександра Габишева, який відновив свій похід в Москву для "вигнання Путіна".

Відео затримання поширив російський правозахисник Олексій Прянишников.

Судячи з відеозапису, кілька машин перекрили федеральну автотрасу, якою рухався шаман.

"Шамана Габишева, який відновив похід в Москву для" вигнання Путіна ", знову затримали", - підписано відео в Telegram-каналі правозахисника.

Як стало відомо, напередодні співробітники ФСБ приходили додому до сестри Олександра Габишева Катерині з порядком нього ім'я про явку в слідчу частину УФСБ. Сестра шамана відмовилася приймати документ і відіслала співробітників ФСБ до шамана особисто, запропонувавши їм шукати його на дорозі, що веде в Москву.

Як повідомляв "Апостроф", Олександр Габишев, який називає себе шаманом-воїном, почав похід на Москву з метою "вигнати" Володимира Путіна влітку 2019 року.

18 вересня шамана затримали на кордоні Бурятії і Іркутської області через звинувачення в публічних закликах до екстремістської діяльності (частина 1 статті 280 КК), слідчий обрав йому запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

3 жовтня амбулаторна психолого-психіатрична експертиза визнала Габишева неосудним.

8 грудня шаман заявив про відновлення походу на Москву.