RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Бойовики ДНР висунули нахабний ультиматум Києву: в мережі вказали на важливий момент

Ватажок бойовиків ДНР Денис Пушилін заявив, що рішення "нормандської четвірки" в Парижі, в тому числі і обмін полоненими, який планується провести до Нового року, не будуть здійснені, поки Україна не опублікує "правильний" текст підсумкового комюніке саміту.

"Влада Києва дійшла до крайнього ступеня брехні. На сайті президента України оприлюднено навмисно спотворений текст комюніке саміту "нормандської четвірки", - йдеться в заяві бойовиків. - Сторони домовилися, що будуть обговорювати всі правові аспекти особливого статусу. Так і написано в підсумковому документі".

За їхніми словами, "ні обмін полоненими, ні чергове перемир'я, ні інші рішення "нормандської четвірки" не можуть бути реалізовані доти, поки Україна офіційно не опублікує правильний текст комюніке "нормандської четвірки", без спотворень і неузгоджених вставок".

Колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, коментуючи цю заяву бойовиків, впевнений, що "демарш Пушиліна готувався в Кремлі".

Як повідомляв "Апостроф", бойовики не дотримались режиму тиші на Донбасі навіть у день "нормандського саміту", 9 грудня. Відзначимо, що саме 9 грудня на Донбасі загинули троє бійців 14-ї ОМБр.