RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Києві раптово засвітилися пропагандисти Путіна: в мережі хвиля гніву

В Україну приїхали журналісти пропагандистського телеканалу "Звезда", вони заявили, що вирішили скористатися запрошенням президента України Володимира Зеленського, яке він оголосив на зустрічі в Нормандському форматі в Парижі.

Про це повідомлялося в ефірі російського телеканалу.

На сайті "Звезды" зазначено, що їх знімальна група виявилася однією з перших російських, які вирішили прилетіти до Києва після чинної протягом 5 років негласної заборони.

"Наша знімальна група летить до Києва. Пан президент Володимир Зеленський на прес-конференції сам запросив журналістів у гості. Ми вирішили перевірити, чи дотримає він обіцянки, чи пропустять нас через митницю. Поруч зі мною оператор в повному спорядженні - техніка та мікрофон з нашим логотипом", - заявила пропагандистка Діана Сіразі.

Також представники російського медіа заявили, що летіли до Києва через Мінськ, оскільки взаємна заборона на авіасполучення між Росією і Україною як і раніше в дії.

"Ну ось ми і в центрі Києва! Я на Майдані. Правда, поки незрозуміло - чи всім російським журналістам відкрили шлях і чи надовго це?", - зауважила пропагандистка в ході прямого включення.

Слід зазначити, що "Звезда" - офіційний телеканал Міністерства оборони РФ, є одним з головних джерел фейків про Україну, причому не тільки в питаннях війни на Донбасі, а й політичного життя. СБУ вже затримувала співробітниць цього телеканалу, і вони публічно зізнавалися в тому, що поширюють брехливі відомості.

Українські блогери та журналісти у зв'язку з новиною про візит російських пропагандистів розкритикували пропозицію глави держави і закликали службу безпеки відреагувати на ситуацію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше гендиректор російського "Першого каналу" Костянтин Ернст визнав, що в сюжеті про збитий над Донбасом малайзійський Boeing MH17 були використані фейкові матеріали, які нібито "доводили" провину України.