RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Кабміні розкрили плани з продажу "ПриватБанку"

Міністр фінансів України Оксана Маркарова розповіла деталі про продаж "ПриватБанку".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на НВ.

Вона відповіла на запитання журналістів, чому б зараз не продати "ПриватБанк".

"Ми маємо чітку стратегію роботи з чотирма банками, які зараз перебувають у державній власності. Всі вони припускають входження інвесторів в капітал і повернення банків в комерційний сектор. Першими підуть банки, які стали нашими не тому, що були створені державою, а тому, що держава була змушена втрутитися в ситуацію. "Укргазбанк" ми вже продаємо: в цьому році в нього зайде IFC, а далі ми разом будемо шукати стратегічного інвестора. Для "ПриватБанку" у нас стоїть завдання за три роки здійснити повний вихід держави з капіталу. Але щоб комусь щось продати треба, щоб хтось це купував", - сказала вона.

За словами Маркарової, ціна завжди пов'язана з ризиком.

"Нам необхідно дійти до рішення деяких актуальних судових позовів. Будь-який інвестор, особливо в такі активи, як банк, буде оцінювати не тільки економічну і фінансову ситуацію в країні в цілому і показники банку (а вони хороші, і це дуже хороший кейс, який показує, що при правильному менеджменті, незалежній наглядовій раді і спільній роботі можна суттєво покращувати позицію на ринку), але і додаткові ризики. І оцінка цих ризиків також буде залежати від загальної ситуації в країні: чим більше буде наш економічний зріст, тим більше буде інтерес до інвестицій в Україну, тим більше буде інтерес до банківського сектору", - зазначила міністр.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради закон про неповернення "ПриватБанку" колишньому власникові українському олігарху Ігорю Коломойському.