RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Суд визнав главу НАБУ Ситника винним: відповідно до закону, він повинен піти з посади

Рівненський апеляційний суду 13 грудня не задовольнив апеляційну скаргу захисту і визнав керівника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника винним у справі про його відпочинок в елітних мисливських угіддях господарства "Поліське-Сарни" в Рівненській області.

Тепер він повинен бути звільнений з посади глави НАБУ, оскільки потрапляє в реєстр корупціонерів, пишуть "Вести".

13 грудня Апеляційний суд Рівненської області взявся за розгляд апеляції керівника НАБУ Артема Ситника. Сам Ситник не з'явився на засідання. Суддя відхилив апеляційну скаргу його захисту. Згідно з нормами закону, тепер він повинен бути звільнений з посади глави НАБУ, оскільки потрапляє в реєстр корупціонерів.

Раніше Артем Ситник вже зізнавався, що був на відпочинку в угідді 4-5 разів і перебував в нормальних відносинах з бізнесменом Миколою Надейком. Звинувачення у справі елітного відпочинку глави НАБУ відзначало, що має докази його оплати Миколою Надейком. Глава бюро вважав, що в справі про його відпочинок в елітних мисливських угіддях господарства "Поліське-Сарни" в Рівненській області відсутній склад злочину, тому його необхідно закрити. Але суд відхилив його апеляцію, чим підтвердив рішення суду першої інстанції, який визнав Ситника винним в скоєнні корупційного діяння - 6 вересня Сарненський суд Рівненщини визнав Ситника винним і присудив йому 3400 гривень штрафу.

У травні Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження стосовно керівника НАБУ Артема Ситника. Його звинуватили в тому, що він безкоштовно відпочивав в елітних мисливських угіддях господарства "Поліське-Сарни" в Рівненській області, а рахунок за нього оплачував його друг, бізнесмен Микола Надейка. Надейка платив не тільки за проживання в готелі, а й за їжу і дорогі розваги.