RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Вибори у Британії: шотландці знову заговорили про відділення

Результати парламентських виборів у Великій Британії, на яких перемогли прихильники Brexit, дали політикам в Шотландії привід знову згадати про ідею проведення референдуму про незалежність від Лондона.

Відповідну заяву зробила лідер Шотландської національної партії Нікола Стерджен, передає The Independent.

Варто відзначити, що незважаючи на високий результат Консервативної партії, партія Стерджен також значно збільшила своє представництво в парламенті.

На її думку, це свідчить про те, що шотландці не хочуть виходити з Європейського Союзу. Стерджен додала, що вихід Шотландії з ЄС призведе до "гонки на виживання" в таких питаннях, як захист навколишнього середовища і права робітників. За її словами, "майбутнє Шотландії має бути в руках шотландців".

Глава Шотландської національної партії запевнила, що усвідомлює, що не всі, хто віддав за неї голоси, хочуть незалежності від Великобританії. При цьому вона підкреслила, що в будь-якому випадку питання про майбутнє Шотландії повинні вирішувати саме її жителі.

Нагадаємо, Консервативна партія прем'єра Великобританії Бориса Джонсона за результатами виборів отримала більшість в британському парламенті. У разі перемоги Джонсон обіцяв провести Brexit до 1 січня 2020 року.

Детальніше про можливі наслідки Brexit читайте в матеріалі "Апострофа": Роз'єднанне Королівство: як Brexit ставить Британію на межу розпаду.