RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Путіну потрібні чотири міста: в Україні озвучили тривожний прогноз щодо агресії Кремля

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін передбачає дестабілізацію на півдні України, яка потрібна президенту Росії Володимиру Путіну, щоб взяти під контроль Одесу, Миколаїв, Херсон і Запоріжжя.

Таку думку політик висловив в інтерв'ю "5 каналу".

За словами Клімкіна, він очікує від Кремля "повногібридного розгойдування ситуації" в південних областях України, щоб об'єднати їх з окупованих Донбасом.

Як стверджує колишній глава МЗС, під ударом перебувають Одеса, Миколаїв, Херсон і Запоріжжя. "Не знаю, як Дніпро, там є певні складнощі для них. А ось по цих регіонах буде послідовний удар", - повідомив він.

Причиною цього кроку, на його думку, буде не тільки бажання російської влади домінувати в контролі над Чорним морем. "Другий момент - це можливість усіх сухопутних коридорів не тільки на Крим. Це одночасно вирішує і Молдову, і Придністров'я, і об'єднання всіх територій", - пояснив він.

Крім того, на його думку, існує загроза спроби Путіна об'єднати Білорусь з так званою "Новоросією".

"З точки зору місії Путіна загалом - це було б щось, це було б мегавнутрішньою мобілізацією. За це йому ще років 10 пробачать те, що відбувається в Росії", - додав екс-міністр.

Як повідомляв "Апостроф", в Дніпропетровській області зафіксована трансляція російського і сепаратистського телевізійних каналів. Активісти вимагають втручання Служби безпеки України (СБУ).