RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Україна обійшла Фінляндію в престижному рейтингу країн: цікаві дані

Україна опинилася на 39-му місці рейтингу наймогутніших держав світу, піднявшись вище Фінляндії, Греції, Оману, Казахстану, Польщі, а також ряду інших країн

Рейтинг опублікований американським журналом US News & World Report, що є одним з найавторитетніших політичних видань США.

Його склали аналітик BAV Group і Wharton School Університету Пенсільванії. При його складанні враховувалися ряд чинників, серед яких економіка, військова міць, політичний вплив, лідерство в світі, а також членство і участь в міжнародних альянсах.

Очолили рейтинг Сполучені Штати Америки. Друге місце укладачі віддали Росії, третє - Китаю. В першу десятку також увійшли Німеччина, Великобританія, Франція, Японія, Ізраїль, Саудівська Аравія та Південна Корея.

39-е місце України в цьому списку виявилося вищим Фінляндії, Греції, Оману, Казахстану, Польщі, а також ряду інших країн, серед яких Португалія, Сербія, Чехія, Румунія, Угорщина, Болгарія, Хорватія.

А ось позиції вище за Україну зайняли Люксембург, Білорусь, В'єтнам, Південна Африка, Єгипет, Катар, Пакистан, Ірак, Іран. На думку USNews, найменше на світ в 2019 році впливали Словаччина, Словенія, а також країни Прибалтики. US

News & World Report - журнал, який веде свою історію з 1933 року. Його щомісячна аудиторія налічує десятки мільйонів унікальних відвідувачів, які дивляться сотні мільйонів статей.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українське місто Дніпро в списку найбільш кримінальних міст світу посіло 96 місце.