RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

З'явилося фото зброї, з якого вбили Окуеву

Правоохоронці знайшли та ідентифікували зброю, з якої 30 жовтня 2017 року застрелили військову Аміну Окуєву та поранили її чоловіка Адама Осмаєва.

Фото зброї розмістив на Facebook-сторінці директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

Чеський армійський автомат у калібрі 7,62*39 мм виробництва Česká Zbrojovka стрілець викинув за 600 метрів від місця злочину. Зброя лише ззовні нагадує популярний АКМ та АК-47. Такий автомат виробляли в колишній Чехословаччині з 1958 до 1984 років. У 2000 його повністю зняли з озброєння.

Зараз автомат Česká Zbrojovka можна знайти на руках цивільних та військових у Чехії, Словаччині, Кубі, країнах Африки. В Україні він майже не зустрічається. Саме той факт, що особа. яка стріляла в Аміну, мала змогу отримати рідкісну зброю, вказує на замовний характер убивства і про те, що до нього довго і ретельно готувалися.

Також експертам вдалося дослідити біологічну речовину, яку була на автоматі, та встановити ДНК стрільця.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, чоловік Аміни Окуєвої, який був разом з нею в автомобілі в день, коли на них скоїли замах, прокоментував затримання підозрюваного у вбивстві дружини. Осмаєв зазначив, що ніколи не знав підозрюваного, а також інших членів групи.