RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

В "Укрлендфармінг" розповіли про незаконний допит НАБУ 10 тисяч працівників компанії

Детективи НАБУ вирішили незаконно допитати 10 тисяч працівників компанії "Укрлендфармінг", такі дії в компанії називають спробою "незаконно залякати людей".

Як повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу ULF, компанія звернулася до президента Володимира Зеленського через дії НАБУ.

"Хочемо звернутися до Вас від імені працівників компаній "Укрлендфармінг" і "Авангард". Ми зіткнулися з ситуацією, яка доводить, що детективи НАБУ порушують закон і не зацікавлені в об'єктивному підході до справи, яка пов'язана з акціонером компанії Олегом Бахматюком. Вони продовжують переслідувати бізнес-структури, де працює величезна кількість людей. Вважаємо, що дії детективів НАБУ спрямовані на те, щоб зірвати посівну кампанію в одному з найбільших агрохолдингів України. А причина - помста директора НАБУ Артема Ситника, що був внесений в реєстр корупціонерів", - йдеться в заяві ULF.

В "Укрлендфармінг" стверджують, що "детективи Харківського відділення НАБУ Семиволос і Коваль провели несанкціоновані допити людей в с. Токарі Лохвицького району Полтавської області і "з маніпуляціями і без процесуальних документів взяли конфіденційну інформацію щодо заробітних плат", що можна назвати тиском на працівників компанії. Також детективи прибули на територію Лохвицького цукрового заводу м Заводське, де без процесуальних документів вирішили опитати 10 тисяч працівників.

"Ці ж детективи прибули на територію Лохвицького цукрового заводу м Заводське. В кабінеті директора вони повідомили, що повинні опитати 10 тисяч чоловік про їхні зарплати без правових і процесуальних підстав і відповідних документів", - йдеться в заяві компанії.

У ULF вважають, що дії детективів "спрямовані не на боротьбу з корупцією, а на те, щоб дестабілізувати компанію", в якій працює близько 30 тис осіб. Також метою називають "посіяти серед них сум'яття, залякати їх" і зірвати посівну в стадії підготовки.

"Незрозуміло, як ці дії можуть стосуватися справи проти Олега Бахматюка і ВіЕйБі банку. Ми бачимо, що керівник НАБУ - пан Ситник, - керуючись бажанням помститися після того, як суд визнав його корупціонером, що не дотримується правових норм", - говорять в ULF.

У компанії закликають Ситника і органи прокуратури звернути на це увагу: "ми не будемо сидіти склавши руки і дивитися, як ці люди знищують підприємство і маніпулюють свідомістю суспільства, залякують працівників УЛФ, унеможливлюють виробничий процес. Хочемо нагадати пану Ситнику і його підлеглим, які є одержувачами великих бюджетних асигнувань, що "Укрлендфармінг" і "Авангард", на яких працює 27 тис осіб створюють за рік 1% ВВП країни, платять 3 млрд гривень зарплати і понад 2,5 млрд податків, з яких фінансується НАБУ. Люди, яких детективи опитують, повинні доглядати за курми, худобою, готувати техніку до посівної і т.п. А детективи, які живуть за рахунок бюджету, знищують сільське господарство, яке приносить значний дохід до держбюджету. Нам не зрозуміла логіка цих людей", - йдеться в заяві.

Також в ULF звернулися до влади з метою врегулювати це питання.

"Звертаємося до всіх органів влади, до президента, прем'єр-міністра та генерального прокурора: не дайте можливості одній людині, засліпленій жагою помсти, знищити компанію з десятками тисяч співробітників! Якщо тиск на ГК "Укрлендфармінг" не припиниться, ми будемо робити публічні кроки. У нас немає армії та інших можливостей, які є в силових структурах. Ми змушені будемо виводити людей на протести замість того, щоб вони займалися землеробством і приносили користь своїм сім'ям і державі. Єдине, чого вони будуть вимагати, - збереження робочих місць, які хоче відібрати Артем Ситник... Схаменіться, пане Ситник! Не змушуйте своїх підлеглих порушувати закон, тому що вони за це відповідатимуть. Ми не допустимо, щоб відповідальність наздогнала їх на уламках нашої компанії", - сказано в повідомленні.