RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Рада прийняла рішення у гучній справі нацгвардійця Марківа в Італії

17 січня український парламент проголосував за проект постанови №2717 "Про Заяву Верховної Ради України у зв'язку з кримінальним переслідуванням старшого сержанта Національної гвардії України Віталія Марківа в Італійській Республіці".

Документ підтримали 323 парламентарія.

У ньому говориться, що справа Віталія Марківа показує очевидні порушення принципів верховенства права, гарантій на справедливий суд і одного з ключових принципів кримінального процесу - презумпцію невинності.

В Україні впевнені, що сам процес проходив в "глибоко антиукраїнській атмосфері".

"Ймовірна причетність російської та проросійської сторони, присутньої там під час трагедії, не розслідувалася. Під час судового розгляду не було надано чітких однозначних доказів провини українських військових, взагалі, Віталія Марківа, зокрема", - сказано в тексті.

Даним проектом постанови Рада ухвалила звернутися до президента Італії з проханням забезпечити прозорість, об'єктивність і неупередженість провадження стосовно Марківа.

Нагадаємо, що п редставітелі дипломатії України і Італії провели зустріч, під час якої обговорили питання про засудженого нацгвардійця Віталія Марківа.